Hrvatska u polufinalu Davis Cupa

Kao gradovi domaćini polufinalnog meča Hrvatska - SAD spominju se Zagreb, Zadar i Split (EPA)

Hrvatska reprezentacija plasirala se u nedjelju u polufinale Davis Cupa, nakon što je u Varaždinu Marin Čilić pobijedio za dva sata igre Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 6:1, 6:1, 6:1 i donio hrvatskim teniserima u četvrtfinalu nedostižno vodstvo od 3:1.

Hrvatska će u polufinalu u septembru ugostiti tenisere iz SAD-a, koji su još u subotu osigurali pobjedu kod kuće protiv Belgije.

Kao gradovi domaćini polufinalnog meča Hrvatska – SAD spominju se Zagreb, Zadar i Split.

U nedjelju je Lucas Pouille svladao Fabija Fogninija sa 2:6, 6:1, 7:6 (3), 6:3 na zemljnom terenu u Genovi i donio pobjednički poen reprezentaciji Francuske, kojom su branitelji naslova svladali Italiju u četvrtfinalu sa 3:1 i treću godinu zaredom probili se u polufinale Davis Cupa.

BiH u play offu za Svjetsku grupu

Francuzi će u polufinalu igrati protiv Španije.

Španija se u nedjelju plasirala u polufinale nakon što je u odlučujućem petom susretu četvrtfinalnog duela protiv Njemačke u Valenciji David Ferrer savladao Philipa Kohlschreibera sa 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4), 4:6, 7:5 nakon gotovo pet sati igre.

Španija je do pobjede 3:2 protiv Njemačke stigla velikim preokretom, jer su Nijemci nakon subotnje igre parova vodili sa 2:1.

U subotu je reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom 3:2 nad Slovačkom prvi put u historiji osigurala plasman u play-off za Svjetsku grupu.

Mogući protivnici bh. tenisera u baražu za ulazak u elitnu Svjetsku grupu, od 14. do 16. septembra, su selekcije Holandije, Japana, Velike Britanije, Australije, Švicarske, Kanade, Srbije i Mađarske.

Izvor: Agencije