Hrvatska europarlamentarka slavi ‘Herceg-Bosnu’

Tvit i status na Facebooku naknadno su obrisani (Facebook/Željana Zovko)

Zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Evropskom parlamentu Željana Zovko objavila je na društvenim mrežama Twitteru i Facebooku status koji slavi bivšu samozvanu Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, prenose hrvatski mediji.

‘Legitimna HR Herceg-Bosna’

Povodom godišnjice osnivanja te tvorevine Zovko je 28. augusta na Twitteru napisala: “Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH.”

Na Facebooku je navela: “Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. studenog 1991. godine. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!.”

Tvit i status na Facebooku naknadno su obrisani.

Izvor: Agencije