Oglasi

Hillary Clinton odbacila mogućnost kandidature za predsjednicu

Neću se kandidirati, ali ću nastaviti govoriti i braniti ono u što vjerujem, rekla je Hillary Clinton.
Clinton se ranije srela s demokratama koji imaju namjeru takmičiti za Bijelu kuću 2020. godineEPA

Hillary Clinton, bivša američka državna tajnica i protukandidatkinja Donaldu Trumpu na posljednjim predsjedničkim izborima, prvi puta je odbacila mogućnost kandidature na izborima 2020. godine, prenosi AFP.

Ona je 2016. izgubila na predsjedničkim izborima od aktualnog predsjednika.

"Neću se kandidirati, ali ću nastaviti govoriti i braniti ono u što vjerujem", rekla je Clinton u razgovoru za lokalnu njujoršku televiziju News 12.

"Nikamo ne idem. Ono što je u igri u našoj zemlji, ono što se događa u ovom trenutku, duboko me zabrinjava", rekla je bivša državna tajnica u drugom mandatu Baracka Obame.

Ne isključuje mogućnost preuzimanja novih dužnosti

Clinton se već srela s demokratima koji imaju namjeru natjecati se za Bijelu kuću 2020.

"Svakom od njih sam rekla da ništa ne uzimaju kao gotovo, bez obzira što imamo dugi popis realnih problema i obećanja koje ova administracija nije ispunila, koji zahtijevaju da ih se istakne", pojasnila je Clinton.

Upitana ima li namjeru obnašati nove javne funkcije, nije željela jasno isključiti takvu mogućnost.

"Mislim da ne, ali volim živjeti u New Yorku i silno sam zahvalna da sam imala šansu biti senatorica osam godina i raditi s ljudima iz čitave države", rekla je bivša njujorška senatorica.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.