Hezbollah: Cijeli Izrael je na dometu naših raketa

Naim Qassem: Snaga Hezbollaha uveliko komplicira i otežava izraelsku ideju započinjanja rata protiv Libana (EPA)

Zamjenik generalnog sekretara libanskog pokreta Hezbollah Naim Qassem izjavio je kako nijedan pedalj teritorije Izraela nije van dometa projektila koje taj pokret posjeduje.

On je u intervjuu za iranski dnevni list Al-Vefagh tako uputio prvu Hezbollahovu reakciju na izraelske tvrdnje o postojanju tajnih Hezbollahovih tunela ispod libansko-izraelske granice.

Nedavno su izraelske snage sigurnosti pokrenule opsežnu operaciju na sjeveru Izraela s ciljem uništenja tajnih Hezbollahovih tunela, prenosi Anadolija.

Kasno u subotu navečer je i glasnogovornik Mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u Libanu – UNIFIL Andrea Terenti saopćio kako je od izraelske vojske dobio informaciju o postojanju više takvih tunela.

Netanyahu: Akcija tek počela

Qassem je kazao kako Izrael neće uspjeti u vojnom napadu na Liban.

“Cijela unutrašnjost Izraela, uključujući i Jerusalem, izložena je Hezbollahovim raketama. Snaga Hezbollaha uveliko komplicira i otežava izraelsku ideju započinjanja rata protiv Libana“, poručio je on.

S druge strane, izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je poručio da je izraelska vojna operacija protiv graditelja tunela tek na početku.

On je najavio nastavak operacije sve dok tuneli ne budu uništeni i prijetnje po Izrael otklonjene.

Također je poručio kako nije zainteresiran za sukobe s palestinskim pokretima u Gazi i Zapadnoj obali sve dok traje operacija na sjevernoj granici s Libanom.

Izvor: Agencije