Oglasi

Haradinaj: Otvorit ćemo veleprodajne centre na sjeveru Kosova

Kosovski premijer kaže da je to odgovor na 'pokušaj Srbije da destabilizira Kosovo'.
Dali smo odgovor koji će zapečatiti suverenitet zemlje, pokazati građansku solidarnost, odgovornost i brigu Vlade prema svim građanima Kosova, naveo je HaradinajEPA - Arhiva

Kosovski premijer Ramush Haradinaj najavio je danas da će vlada Kosova, „zajedno sa kosovskim biznismenima“, otvoriti privremene veleprodajne centre u opštinama na sjeveru Kosova, kao odgovor na „pokušaj Srbije da simulira humanitarnu katastrofu“ na tom području, javila je agencija Beta.

Reagujući na dvodnevno zatvaranje prodavnica i drugih uslužnih objekata u opštinama na sjeveru zemlje, Haradinaj je ocijenio da je riječ o „još jednom pokušaju Srbije da destabilizira Kosovo“ i „specijalnom ratu koji vode strane agenture“.

'Institucionalni odgovor na sve akcije Srbije'

„Danas smo još jednom dali institucionalni odgovor na sve akcije Srbije, odgovor koji će zapečatiti suverenitet zemlje, pokazati građansku solidarnost, odgovornost i brigu Vlade prema svim građanima Kosova“, naveo je Haradinaj.

Prodavnice na sjeveru zemlje bit će zatvorene danas i sutra u znak protesta zbog taksi od 100 posto koje je Vlada Kosova uvela prošle godine na uvoz robe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.