Guaido: Nisam povezan s kriminalnim bandama

Guaido je priznao da se na jednom koncertu fotografirao s mnogim ljudima čiji individualni background nije mogao znati (AP)

Vođa venecuelanske opozicije Juan Guaido odbacio je kao netočne optužbe da ima veze s ilegalnim naoružanim skupinama u susjednoj Kolumbiji, poslije objavljivanja fotografije na društvenim mrežama na kojoj se vidi s dva člana kriminalne bande, javlja AP.

Fotografija je navodno snimljena krajem veljače kada je Guaido bio u Kolumbiji u nenajavljenom prisustvu na koncertu koji je organizirao milijarder Richard Branson kao oblik pomoći za dostavljanje humanitarne pomoći Venezueli.

Guaido je izjavio kolumbijskom BLU radiju da se on tog dana fotografirao s mnogim ljudima čiji individualni background nije mogao zna, prenosi agencija Beta.

Kolumbijska vojska je potvrdila da su dvije osobe, koje se nalaze na fotografiji s Guaidoom, pripadnici kriminalne bande poznate pod imenom Los Rastrojos. 

Rast tenzija između susjeda

Rasprave o toj fotografiji su dio rasta neprijateljskih tenzija između Kolumbije i Venezuele, koje su kulminirale krajem prošlog mjeseca. Tada su venecuelanski dužnosnici priopćili, podsjeća AP, da imaju dokaze o postojanju paravojnih kampova za obuku u susjednoj Kolumbiji gdje se obučavaju skupine za oružane napade s namjerom da potkopaju vlast predsjednika Nicolasa Madura. 

Jorge Rodriguez, ministar za komunikacije, optužio je predsjednika Kolumbije Ivana Duquea da ne čini ništa da to spriječi.

Duke je potom optužio Venezuelu da pruža utočište kolumbijskim ljevičarskim gerilcima, prenosi Beta.

Izvor: Agencije