Oglasi

Grupa mladića u Beogradu presreće migrante i ograničava im kretanje

Grupa okupljena oko Inicijative Nema predaje Kosova i Metohije organizuje noćne patrole zbog, kako tvrde, napada migranata na žene.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak grupe mladića u Beogradu koji presreću migrante u centru grada i dijele im pamflete.

Riječ je o grupi okupljenoj oko Inicijative "Nema predaje Kosova i Metohije", koja na srpskom, engleskom i arapskom jeziku upozorava migrante da im je kretanje u Srbiji zabranjeno u noćnim satima.

Navode i da će takve patrole u glavnom gradu Srbije reagovati na svako njihovo nasilje. U pamfletu piše: "Zbog učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke, zabranjeno vam je kretanje izvan migrantskih centara od 22:00 do 6:00 sati ujutro i kretanje više od tri osobe u grupi tokom dana. Napadi na naše građane vam neće proći nekažnjeno." 

'Odgovor našeg naroda'

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su o svemu obavijestili nadležno tužilaštvo, koje je naredilo ispitivanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim događajem i snimkom koji se pojavio u javnosti. 

Na snimku se može čuti kako jedan građanin na engleskom jeziku govori migrantima: "Ovo je odgovor našeg naroda. Mi samo želimo da vam kažemo da ne dirate naše žene i sve će biti u redu. Ne želimo probleme. Mi sasvim razumemo da ne želite da ostanete u Srbiji i to je u redu. Dakle samo idite i sve će biti u redu. U poslednjih nekoliko dana videli smo mnogo problema u Beogradu i zato smo ovde večeras. Svake druge večeri bićemo na ulici. Mi ne želimo probleme, ali ako ih neko želi dobiće ih."

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.