Oglasi

Grčki prelaz Evzoni zatvoren i za građane Srbije

Trenutno je ulazak u Grčku državljanima Srbije moguć samo preko Bugarske, odnosno prelaza Promahonas.
Prelaz Evzoni je otvoren samo za državljane Grčke i građane sa boravišnom dozvolom u Grčkoj EPA

Grčki granični prelaz Evzoni ostaje zatvoren za sve strance, uključujući i državljane Srbije, rekli su izvještačima Tanjuga sinoć u grčkoj graničnoj policiji na tom prelazu.

Trenutno je ulazak u Grčku državljanima Srbije moguć samo preko Bugarske, odnosno prelaza prelaza Promahonas.

Prelaz Evzoni je bio otvoren jučer od 8 do 11 sati, međutim, rečeno da je ta odluka promijenjena, te da granica ostaje zatvorena do 15. jula za sve strance, bez obzira na to da li su državljani zemalja EU ili ne.

Evzoni je otvoren samo za državljane Grčke i građane sa boravišnom dozvolom u Grčkoj.

Na tom prelazu Tanjugova kamera sinoć je zabilježila samo automobile sa grčkim registarskim oznakama i nekoliko kamiona.

Na udaru turizam

Policijski službenici iz makedonskog i grčkog MUP rekli su da su svi automobili jučer vraćani, te da su usmjeravani prema Bugarskoj.

Direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA Aleksandar Seničić kaže da očekuje konkretno obrazloženje grčkih vlasti u vezi sa zatvaranjem graničnog prelaza.

Turističke agencije u Srbiji pogođene su mjerama nekih vlada zemalja u regiji, koje su zatvorile svoje granice za turiste zbog ponovnog širenje korona virusa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.