Grabar-Kitarović dobila molbu za pomilovanje Luksetića

Drugostepeni sud nedavno je potvrdio osuđujuću presudu Luksetiću na dvije godine zatvora (Nel Pavleti? / Pixsell)

Iz ureda hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović potvrđeno je da su zaprimili izvješće Ministarstva pravosuđa vezano uz molbe za pomilovanja osuđenika, među kojima i molbu Huanita Luksetića.

Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, osuđen je za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje iako je u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti.

Prema proceduri, slijedi priprema odluke, koja ide na potpis predsjednici Grabar-Kitarović, koja je već ranije najavila da će pomilovati Luksetića.

Njemu je drugostupanjski sud nedavno potvrdio osuđujuću presudu Općinskog suda u Rijeci na dvije godine zatvora.

Potvrda ministra

Nakon toga odluka se šalje u Ministarstvo pravosuđa jer je ono na temelju Zakona o pomilovanju dužno obavijestiti podnositelje molbe o odluci predsjednice. Potom se odluka objavljuje u Narodnim novinama.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je u četvrtak da je u Ured predsjednice poslano mišljenje o molbama za pomilovanje, no nije želio novinarima otkriti obrazloženje pomilovanja, kratko poručivši da će to predsjednica učiniti u svojoj odluci.

“Ima više slojeva toga: nalaz Centra za socijalnu skrb, izvješće liječnika i moje”, kazao je Bošnjaković.

Izvor: Agencije