Oglasi

Google planira investiciju od tri milijarde eura u Evropi

Investicije će generisati ekonomske aktivnosti u regiji i izdržavati 13.000 radnih mjesta s punim radnim vremenom u Evropskoj uniji.
Google pravi još jedan veliki korak čineći najveću korporativnu kupovinuEPA

Google planira u naredne dvije godine uložiti tri milijarde eura u širenje svojih centara za podatke širom Evrope, prenosi Anadolija.

Sundar Pichai, izvršni direktor Googlea rekao je da će time ukupno ulaganje kompanije u internetsku infrastrukturu na Starom kontinentu od 2007. godini dostići iznos od 15 milijardi eura.

Najveća korporativna kupovina

Pichai se u petak u Helsinkiju sastao sa finskim premijerom Antiijem Rinneom i tom prilikom naglasio da će investicije generisati ekonomske aktivnosti u regiji i izdržavati 13.000 radnih mjesta s punim radnim vremenom u Evropskoj uniji.

“Google pravi još jedan veliki korak čineći najveću korporativnu kupovinu obnovljivih izvora energije u historiji. Paket sporazuma od 1.600 megavata uključuje 18 novih energetskih ugovora, od kojih će deset biti realizovano u Evropi“, istakao je Pichai.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.