Golden State novi NBA prvak

Timu iz Oaklanda to je prva titula nakon 40 godina, a četvrta u povijesti (EPA)

Golden State Warriors su novi NBA prvaci, nakon što su u u šestoj utakmici finala najjače košarkaške lige na svijetu slavili rezultatom 105:97 i tako, sa 4-2 u seriji, pobijedili Cleveland Cavalierse.

Timu iz Oaklanda to je prva titula nakon 40 godina, a četvrta u povijesti.

Igrač šeste utakmice bio je Andre Iguddala, koji je sjajnu finalnu seriju “začinio” s 25 poena uz po pet skokova i asistencija, što mu je donijelo neočekivanu titulu najkorisnijeg igrača serije.

Sjajan je bio i Dramond Grenn koji je ostvario triple-double učinak sa 16 poena, 11 skokova i 10 asistencija, uz tri ukradene lopte.

Najbolji igrač sezone u NBA, Stephen Curry meč je završio s 25 poena, uz osam asistencija i šest skokova.

“Postali smo prvaci i ovo je doista poseban osjećaj. Ovaj tim je sjajan. Od početka sezone sve je išlo kako smo zamislili i u ovu titulu ugrađeno je puno teškog rada – sve do posljednje minute”, rekao je Curry nakon utakmice.

James čestitao boljima

S druge strane, LeBron James je ponovno bio usamljen u borbi s Warriorsima, a nedostajala mu je jedna asistencija za triple-double. Postigao je 32 poena, imao 17 skokova i devet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

Najbolje su ga pratili Timofej Mozgov sa 17 poena i 12 uhvaćenih lopti, te Tristan Thompson s 15 poena i 13 skokova.

Iako se James vratio iz Miamija, s kojim je prošle godine također izgubio u finalu, kako bi donio naslov rodnom gradu taj 30-godišnjak je ostao doslovno sâm, nakon ozljeda Kyriea Irvinga i Kevina Lovea, u borbi za osvajanje prve titule Clevelanda nakon 1964. godine.

Zamijenjen je u posljednjim sekundama, ali prije nego što je napustio teren rukovao se sa Curryjem te čestitao treneru Steveu Kerru i ostatku Warriorsa.

Izvor: Al Jazeera i agencije