Oglasi

Gaza: Izraelski vojnici ubili jednog, a ranili 47 Palestinaca

Među povrijeđenima u sukobima duž granice s Pojasom Gaze povrijeđena su i dva novinara i četiri zdravstvena radnika.
Izraelske snage intervenirale su tokom protesta Palestinaca na lokalitetu Beit Sira u RamallahuAnadolija

U intervenciji izraelskih vojnika tokom mirnih protesta "Marš za veliki povratak", koje Palestinci organiziraju duž granice s Pojasom Gaze, jedan je Palestinac ubijen, a 47 ih je ranjeno.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine u Gazi Ashraf al-Qidra izjavio je da je Palestinac ubijen na istočnoj granici grada Rafaha.

Dodao je da je također ranjeno 47 osoba, uključujući dva novinara i četiri zdravstvena radnika.

Veliki broj Palestinaca okupio se i danas, kao i prethodnih dana, na području istočne granice Pojasa Gaze u okviru mirnih protesta "Marš za veliki povratak".

Gumeni meci, suzavac i kamenice

Palestinci od 30. marta na granici Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije, tražeći povratak na teritorije s kojih su protjerani, kao i ukidanje blokade Gaze uvedene 2006.

Bilo je sukoba i na području Zapadne obale. 

U intervenciji izraelskih vojnika tokom protesta u petak je ranjeno sedam Palestinaca.

Anadolija tvrdi da su izraelske snage intervenirale na lokalitetu Beit Sira u Ramallahu, koristeći gumene metke i suzavac, dok su demonstranti uzvratili kamenicama.

Lokalni izvori navode da su izraelske snage ranile sedmero Palestinaca.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.