Gašić od ponedjeljka neće biti ministar

Nakon skandala Gašić uputio izvinjenje novinarki, ali nije podnio ostavku (Tanjug)

Ministar obrane Srbije Bratislav Gašić od ponedjeljka više neće biti na toj dužnosti, najavio je to premijer te zemlje Aleksandar Vučić.

Sjednica Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o smjeni ministra, međutim, još nije zakazana.

Bratislav Gašić je prilikom posjeta Trsteniku, prije mjesec dana, novinarki B92 Zlatiji Labović uputio seksističku poruku, rekavši kako “voli kada novinarke lako kleknu”.

Uslijedila je oštra reakcija javnosti i novinarskih udruga, koji su više puta širom Srbije organizirali prosvjede, tražeći najavljenu smjenu ministra obrane.

Razrješenje, a ne ostavka

Premijer Vučić potvrdio je kako će, kao što je i najavio, smijeniti Gašića do kraja ovog mjeseca, te da će potom, poslije petnaest dana, predstaviti novog ministra.

Rekao je i kako neće ići na ostavku Gašića, već na prijedlog za njegovo razrješenje, jer se “ne plaši javne rasprave pred poslanicima”.

“Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku. Ići ću pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića”, najavio je Vučić u izjavi novinarima.

“Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što ga niko od mojih političkih protivnika i medijskih uposlenika koji ih podržavaju to nije očekivao”, zaključio je Vučić.

Izvor: Al Jazeera i agencije