Oglasi

Florida: Žrtve u pucnjavi u srednjoj školi

Nekoliko osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi u Parklandu, 70 kilometara sjeverno od Miamija.
Agencije prenose kako su deseci policajaca i pripadnika hitnih služba okružili su zgradu dok su učenici bježaliTwitter

Nekoliko osoba je ubijeno, dok ih je više od 20 ranjeno kada je naoružani muškarac pucao iz vatrenog oružja u srijedu u srednjoj školi na Floridi, javljaju lokalni mediji.

Američki senator Bill Nelson za MSNBC kazao je kako je "nekoliko osoba smrtno stradalo" u pucnjavi.

Agencije prenose kako su deseci policajaca i pripadnika hitnih službi okružili zgradu dok su učenici bježali.

Srednja škola Marjory Stoneman Douglas u Parklandu, približno 70 kilometrea sjeverno od Miamija, zatvorena je, rekla je glasnogovornica ureda šerifa.

Šerifov ured je na Twitteru saopćio kako je naoružani muškarac još uvijek na slobodi, da bi nešto kasnije objavljeno kako je napadač uhvaćen.

Aktivno poprište pucnjave

Televizijski prijenos uživo pokazao je desetke učenika kako trče i hodaju udaljavajući se od škole, krivudajući između velikog broja vozila hitnih služba, uključujući policiju, hitnu pomoć i vatrogasne kamione.

Lokalna FOX-10 TV javila je kako je vidjela petero ljudi kojima su bolničari pružali pomoć.

"Policija djeluje na poprištu aktivne pucnjave i traži da, ukoliko ste u kontaktu s vašim učenikom, kažete mu da ostane miran i zatvoren u prostoriji dok policija ne dođe do njega. To je za sigurnost sviju", objavila je policija Coral Springsa.

Miami Herald je, pozvavši se na lokalnog šefa vatrogasaca, objavio kako je najmanje jedna osoba ubijena tokom napada.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.