Oglasi

Florida: Ponovno brojanje glasova za senatora i guvernera

Zakoni nalažu da, ako je razlika između dva najbolje plasirana kandidata manja od 0,5 posto, obavezno je ponovno mašinsko prebrojavanje.
Ron DeSantis vodi ispred demokrate Andrewa Gilluma za oko 0,41 posto glasova EPA

Na Floridi će biti ponovo prebrojani glasovi iz dvije veoma tijesne izborne trke - jedne za Senat SAD i druge za guvernera ove američke savezne države, javlja Reuters, prenosi Tanjug.

Dosadašnji rezultati pokazali su da republikanski kandidat Rick Scott vodi ispred demokratskog kandidata Billa Nelsona za svega 12.500 glasova, ili 0,15 posto.

Što se tiče izbora za guvernera države, dosadašnji rezultati pokazuju da republikanac Ron DeSantis vodi ispred demokrate Andrewa Gilluma za oko 33.700 glasova, ili 0,41 posto.

Zakoni države Floride nalažu da, ukoliko je razlika između dva najbolje plasirana kandidata manja od 0,5 posto glasova, ponovno mašinsko prebrojavanje je obavezno. 

Rezultati se očekuju u četvrtak

Izbori za guvernera i senatora sa Floride, zajedno sa onima za mjesto guvernera u Džordžiji i senatora u Arizoni, smatraju se najznačajnijim među izbornim trkama koje još nisu odlučene. 

Na izborima u utorak, na kojima se glasalo za članove Kongresa SAD-a, kao i za 36 guvernera američkih država, republikanci su izgubili većinu u Predstavničkom domu, ali su zadržali većinu u Senatu.

Rezultati se očekuju u četvrtak.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.