Berdych, Federer i Raonić u polufinalu Wimbledona

Čilić (desno) nije iskoristio dva seta prednosti (AP)

Češki teniser Tomaš Berdych postao je treći polufinalist ovogodišnjeg izdanja Grand Slam turnira u Wimbledonu, nakon što je u četvrtfinalu nadigrao Francuza Lucasa Pouillea 7:6 (4), 6:3, 6:2 te se pridružio Rogeru Federeru i Milošu Raoniću.

Federer je do polufinala stigao velikim preokretom u dvoboju s najboljim hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, protiv kojeg je deseti put u karijeri okrenuo zaostatak od 0:2 u setovima i spasio tri meč-lopte u četvrtom setu, da bi nakon tri sata i 17 minuta borbe slavio 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9), 6:3.

Čilić je sve tri meč-lopte imao na servis Federera. Prvu je propustio kod vodstva 5:4 u četvrtom setu, drugu je imao kod 6:5, a treću u tie-breaku (7:6). Sva tri puta nije uspio vratiti drugi Federerov servis.

U petom setu Čilić je ostao bez prilike za break, a Federer je iskoristio svoju treću za vodstvo 5:3, kad je hrvatski teniser promašio forhend.

Federer izjednačio rekord Connorsa

Federer je ovom pobjedom izborio svoje 40. polufinale na Grand Slam turnirima, a 11. u Wimbledonu, gdje se izjednačio s dosadašnjim rekorderom Jimmyjem Connorsom.

Federer će se za finale boriti protiv Kanađanina Miloša Raonića, koji je u prvom četvrtfinalu savladao Amerikanca Sama Querreya 6:4, 7:5, 5:7, 6:4.

Raonić će igrati drugo polufinale na Wimbledonu u karijeri, a među najbolja četiri bio je i prije dvije godine.

Berdych će u svom drugom polufinalu na Wimbledonu za suparnika imati pobjednika dvoboja Britanca Andyja Murrayja i Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Berdych je u All England Clubu ostvario najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, kad se 2010. godine probio do finala u kojem ga je nadigrao Španac Rafael Nadal.

Izvor: Agencije