Oglasi

Fadil Novalić pozitivan na korona virus

Premijer entiteta Federacija BiH je prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira sa saradnicima.
U dijelu BiH pod ingerencijom Novalićeve vlade natalitet pada nezaustavljivo. UFadil Novalić se zarazio na nedavnom Maršu mira povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u SrebreniciAl Jazeera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan je na korona virus, potvrdio je nalaz testiranja.

Novalić je prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira telefonski sa saradnicima, rekla je Feni vršiteljica dužnosti direktorice Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Samira Demirović.

Premijer je testiran isključivo na osnovu toga što je prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon učešća u Maršu mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.

U grupi u kojoj se tada kretao bilo je 20-ak ljudi.

Njih je Novalić iz preventivnih razloga pozvao da se također testiraju.

Učestvovao u Maršu mira

Pozvao je da to učine i novinari odnosno snimatelji s kojima je tokom Marša mira kontaktirao, odnosno, davao izjave za javnost.

Federalni premijer je bio učesnik u Maršu mira u dijelu grupe koja je 10. jula stigla u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice.

Ovogodišnji Marš mira, na kojem je učestvovalo ukupno oko 400 osoba, zbog mjera suzbijanja pandemije je bio organiziran na način da se učesnici kreću odvojeno u zasebnim grupama do 50 osoba.

Novalić je, uz direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije Srebrena malina Fikreta Hodžića, osumnjičen za nabavku 100 respiratora iz Kine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.