Oglasi

Facebook uklonio objavu Trumpove kampanje s obrnutim trokutom

Kampanja predsjednika SAD-a je na društvenoj mreži objavila post protiv ljevičarske grupe Antifa uz znak obrnutog trokuta.
FacebookIz Facebooka poručuju da su uklonili objave i reklame zbog kršenja njihove politike protiv organizirane mržnjeReuters - Ilustracija

Facebook je priopćio da je poduzeo mjere i uklonio plaćene statuse kampanje Donalda Trumpa za reizbor za predsjednika SAD-a zbog kršenja politike protiv organiziranje mržnje.

Trumpova kampanja je na ovoj društvenoj mreži objavila objavu protiv ljevičarske grupe Antifa, uz koji je postavila znak obrnutog trokuta.

Međunarodna nevladina organizacija Liga protiv klevete (Anti-Defamation League) priopćila je da je trokut "praktično identičan onome koji je koristio nacistički režim da označi političke zatvorenike u koncentracijskim logorima".

'Simbol koji koristi Antifa'

"Uklonili smo ove objave i reklame zbog kršenja naše politike protiv organiziranje mržnje. Naša politika zabranjuje korištenje zabranjenih simbola mržnje za označavanje političkih zatvorenika bez konteksta koji osuđuje ili govori o tom simbolu", rekao je Andy Stone, glasnogovornik Facebooka, prenosi Tanjug pozivajući se na  za CNN Business.

Objave protiv ljevičarske grupe Antifa pozivaju Trumpove pristaše da podrže njegove pozive da se ta skupina svrsta u terorističke organizacije.

Odgovarajući na kritike, iz Trumpove kampanje poručili su da je crveni trokut simbol koji koristi Antifa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.