Oglasi

Facebook razmatra implikacije Evropskog suda pravde

Odlukom suda se ukida privilegiran pristup koji su ličnim podacima stanovnika EU-a imale kompanije iz SAD-a i obavještajne službe
Kompanija razmatra nalaze iznijete u odluci suda i njene implikacije kada je riječ o sporazumu 'Štit privatnosti'EPA

Kompanija Facebook danas je saopćila da razmatra implikacije odluke Evropskog suda pravde kojom je sporazum između Evropske unije i SAD-a o prenosu podataka proglašen nevažećim zbog toga što, kako je obrazložio sud, privatnost stanovnika zemalja Evropske unije tim aktom nije u dovoljnoj mjeri zaštićena, piše Tanjug.

Odlukom suda praktično se ukida privilegiran pristup koji su njihovim ličnim podacima imale kompanije iz SAD-a, ali i obavještajne službe te zemlje.

'Štit privatnosti'

Predstavnica Facebooka za pravne poslove Eva Nagle izjavila je da ta kompanija pažljivo razmatra nalaze iznijete u odluci suda i njene implikacije kada je riječ o tom sporazumu, nazvanom "Štit privatnosti", kao i da očekuje uputstva regulatornih organa, navodi Reuters.

"Obezbijedit ćemo da naši oglašivači, klijenti i partneri mogu da nastave da koriste usluge Facebooka, i da pri tome njihovi podaci ostanu sigurni i bezbjedni", rekla je Nagle.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.