Oglasi

Fabrika automobila u Kragujevcu nastavila rad

Zaposleni se vratili na posao nakon pauze od 16. marta, a proizvodnja se nastavlja u dvije smjene.
Radnike koji su se vratili na posao sačekale su najavljene zaštitne mjere prevencije širenja korona virusa Arhiva

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici FIAT Chrysler automobili (FCA) Srbija vratili su se danas na posao nakon pauze od 16. marta, a proizvodnja FIAT-a 500L nastavlja se u dvije smjene, rečeno je Beti u Samostalnom sindikatu FCA-a.

Radnici FCA-a bili su na plaćenom odsustvu zbog pandemije korona virusa i, kako su ranije saopštavali iz sindikata, usklađivanja proizvodnje sa potražnjom na svjetskom tržištu.

"U fabriku su jutros u šest sati došli radnici prve smene, a od 14 časova se na posao vraćaju i zaposleni u drugoj smeni koja radi do 22 sata2, rekao je zamjenik predsjednika Samostalnog sindikata fabrike Nebojša Mandarić.

Urađena dezinfekcija prostora

On nije mogao reći koliki je dnevni obim proizvodnje, odnosno, koliko će vozila silaziti sa proizvodnih traka u obje smjene.

Mandarić je rekao da su radnike koji su se vratili na posao jutros sačekale najavljene zaštitne mjere prevencije širenja korona virusa.

Zaposlenima je na ulazu mjerena temperatura, a dobili su maske, rukavice i zaštitne naočale.

Kako je naveo Mandarić, urađena je dezinfekcija prostora i obezbijeđeni dozeri za sredstvom za dezinfekciju ruku.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.