Oglasi

Evropa se suočava s poklapanjem epidemije i sezone gripe

Mora se mnogo toga uraditi kako bi bilo stavljeno pod kontrolu širenje korona virusa, kažu iz Svjetske zdravstvene organizacije.
Vlasti evropskih zemalja moraju raditi na sprečavanju širenja epidemije uoči sezone gripe, tvrdi Mike RyanEPA

U Evropi raste broj oboljelih od COVID-19 i bolnice su sve punije, tako da vlasti evropskih zemalja moraju raditi na sprečavanju širenja epidemije uoči sezone gripe, izjavio je u petak visoki zvaničnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za vanredne situacije Mike Ryan.

"Evropa mora mnogo toga uraditi kako bi stabilizirala situaciju i stavila pod kontrolu širenje" korona virusa, jer smo svjedoci zabrinjavajućeg širenja bolesti, rekao je on na konferenciji za novinare u Ženevi.

Prevencija umjesto restrikcija

I Maria van Kerhove, zvaničnica WHO-a zadužena sa COVID-19, upozorila je na opasnost da se poklope epidemija korona virusa i sezona gripa.

Rekla je da su raniji prijem u bolnicu i upotreba steroida deksametazona spasili mnoge živote.

Dodala je da je cilj preventivnim mjerama izbjeći stroge restriktivne mjere, kakve su bile uvedene na početku epidemije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.