Euroliga pokrenula postupak protiv Zvezde zbog Omića

Dok su jedni u petak vrijeđali Alena Omića, drugi su mu navijači aplaudirali i pružili podršku (Al Jazeera)

Euroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Košarkaškog kluba Crvena zvezda zbog uvredljivog transparenta koji su navijači beogradskog kluba istaknuli u dvorani “Aleksandar Nikolić” tijekom euroligaškog dvoboja s grčkim Olympiakosom.

Transparent s porukom “Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija” pojavio se na tribini s najvatrenijim navijačima Crvene zvezde, a istaknut je kad se u sastavu beogradskog kluba pojavio Alen Omić, centar sa slovenskom putovnicom, koji je rođen u Tuzli.

“Poruka istaknuta od nekolicine navijača ni na koji način ne predstavlja košarku, europsku košarkašku obitelj ili organizaciju Eurolige. Upravo suprotno, europska košarka je oduvijek bila i bit će primjer integracije na terenu i izvan njega, gdje se različite kulture, rase i vjere sastaju dijeleći istu strast”, stoji u priopćenju za medije koje je objavilo vodstvo Eurolige.

Navijači podijeljeni

“Stavovi navijača su uvredljivi, štetni i u potpunoj su suprotnosti s principima integracije i poštovanja. Euroliga će nastaviti čvrsto podupirati promociju multikulturalnosti i multietničke raznolikosti, koristeći sport kao most između kultura”, navodi se u priopćenju.

Euroliga je dodala kako “snažno osuđuje bilo kakvu vrstu diskriminirajućih komentara ili akcija po rasnoj, spolnoj, seksualnoj i bilo kakvoj drugoj osnovi”.

Dolazak Omića “podijelio” je navijače Crvene zvezde, konstatira Tanjug.

Dok su ga jedni u petak vrijeđali, drugi su mu aplaudirali i pružili podršku na utakmici ABA lige protiv Partizana u ponedjeljak.

Izvor: Agencije