Oglasi

EU: Distanca, maske i higijena u kolektivnim prijevoznim sredstvima

Cilj je minimizirati rizik od infekcije u prekograničnim sistemima kolektivnog prijevoza putnika.
Preporučene mjere, između ostalog, uključuju fizičko distanciranjeEPA

Vijeće Evropske unije usvojilo je mjere kojima želi da povrati povjerenje putnika i radnika minimiziranjem rizika od infekcije u prekograničnim sistemima kolektivnog prijevoza putnika.

U zaključcima Vijeće EU-a navodi osnovne mjere higijene i kontrole infekcije koje bi trebalo da se primjene na sve prekogranične kolektivne usluge prijevoza putnika.

Koordinirati smjernice i preporuke

Ove preporučene mjere uključuju fizičko distanciranje ili, ako nije izvedivo, upotrebu maski, povećanu upotrebu digitalnih karata i digitalnini pregled karata, kao i održavanje visokih standarda u pogledu protoka svježeg vazduha i čistoće prijevoznih sredstava, prenosi Tanjug.

Vijeće EU-a je pozvalo Evropsku komisiju i države članice da nastave koordinaciju primjene smjernica i preporuka COVID-19 za sektor saobraćaja usvojenih na nacionalnom i nivou Evropske unije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.