Erdogan: Svijet će održati lekciju SAD-u zbog Jerusalema

Erdogan se nada da SAD neće dobiti rezultat kakav očekuje (EPA)

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan poručio je danas Sjedinjenim Američkim Državama da ne mogu kupiti glas Turske u Ujedinjenim nacijama kad je riječ o Jerusalemu i izrazio nadu da će svijet održati lekciju Washingtonu.

“Gospodine Trump, ne možete kupiti vašim dolarima demokratsku volju Turske”, rekao je Erdogan nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump zaprijetio da će ukinuti pomoć zemljama koje podrže rezoluciju UN-a protiv SAD-a, prenosi Reuters.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija održat će danas, na zahtjev arapskih i muslimanskih zemalja, hitnu, vanrednu sjednicu o nacrtu rezolucije kojom se SAD poziva da povuče odluku o priznanju Jerusalema za izraelsku prijestonicu.

Slobodna volja i stav

“Neka to bude demokratska borba, ali ne na način da dolarima kupujete volju drugih, već pustite neka svako slobodno pokaže svoju volju i stav”, poručio je Erdogan i izrazio nadu da SAD neće dobiti očekivani ishod.

“Nadam se i očekujem da SAD neće dobiti rezultat kakav očekuje (u UN-u) i da će svijet održati veoma dobru lekciju Sjedinjenim Državama.”

Izvor: Agencije