Erdogan: Niko više neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske

Recep Tayyip Erdogan je pozvao Washington da povuče svoje vojnike iz sirijskog grada Manbija (EPA)

Više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske, izjavio je u utorak predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.

On je govorio na redovnom sastanku zastupnika u Parlamentu u ime Partije pravde i razvoja u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja, prenosi Anadolija.

Kritizirao je vlasti Sjedinjenih Američkih Država, koje se, i nakon objavljene pobjede nad grupom Islamska država Irak i Levant, nisu povukle iz Sirije, već i dalje u tu regiju dopremaju oružje i municiju organizaciji Partija demokratskog jedinstva / Radnička partija Kurdistana.

Operacija ‘Maslinova grančica’

“Onda vi imate neke račune prema Turskoj, Iranu ili, možda, prema Rusiji… Međutim, mi i dalje na svom mjestu čvrsto i ispravljeno stojimo i tako će i dalje biti”, poručio je Erdogan.

On je kazao kako je njegova zemlje došla u stanje da “više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske”.

“Hvala Bogu, u operaciji ‘Maslinova grančica’, koju provodimo, broj neutraliziranih terorista približava se hiljadi. Imamo i naših poginulih vojnika. Ali, oni su naši šehidi, koji su imali i vjeru”, poručio je Erdogan.

Izvor: Agencije