Oglasi

Erdogan: Niko nema pravo pitati Tursku zašto štiti svoju granicu

Mi imamo obavezu štititi našu granicu od 911 kilometara, kaže turski predsjednik.
Oni koji napadaju će nastaviti da polažu račune, kaže ErdoganArhiva

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na operaciju “Maslinova grančica” u Siriji, poručio kako niko nema pravo pitati Tursku zašto štiti svoje granice.

“Zašto vi prelazite deset hiljada kilometara i dolazite ovamo? Mi imamo obavezu štititi našu granicu od 911 kilometara. Stoga, niko ne može ustati i kazati zašto vi štitite ovu granicu? Mi ćemo nastaviti. Oni koji napadaju će nastaviti da polažu račune. Neka svako zna, ova zemlja, ovaj narod, ovi vojnici, nisu ‘vojska kukavica’, ovo nije ‘zemlja kukavica’. Zbog toga će oni polagati račune”, poručio je Erdogan.

Operacija će biti nastavljena bržim tempom

On je ranije kazao kako će naredno ljeto biti vrelo za "teroriste", ali i one koji im pružaju podršku.

"Ovo ljeto će biti vrelo za teroriste, ali isto tako, i za one koji im pružaju podršku. Najprije ćemo neutralizirati teroriste u Manbiju, a nakon toga, bez stajanja, nastavljamo našim putem sve dok istok Eufrata ne bude u potpunosti siguran za nas i našu sirijsku braću", rekao je Erdogan.

Dodao je kako će operacija "Maslinova grančica" u narednom periodu biti nastavljena bržim tempom.

Turske oružane snage prošlog mjeseca počele su ofanzivu na tu sjevernu kurdsku regiju u Siriji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.