EP: Hrvatska teško do pobjede, Srbija izgubila

U prvom dijelu bilo je izjednačeno, ali se u nastavku Norveška pokazala boljom ekipom (EPA)

Rukometna reprezentacija Hrvatske teško je pobijedila Bjelorusiju u četvrtak navečer, u nastavku natjecanja na Europskom prvenstvu – na kraju je bilo 25:23.

U posljednju minutu ušlo se s izjednačenim rezultatom, ali su Bjelorusi napravili velike greške u završnici i ostali bez bodova.

Prethodno je Srbija, u istoj skupini, porazom otvorila drugi krug natjecanja – bolja je u prvoj utakmici skupine I bila reprezentacija Norveške.

Norvežani su slavili 32:27, iako je na kraju prvog dijela bilo izjednačeno – 17:17, što je rukometašima Srbije davalo nadu u moguće iznenađenje.

Cijelo prvo poluvrijeme rezultat je bio izjednačen, no u nastavku se Norveška pokazala boljom ekipom i zasluženo slavila.

Norvežani sada imaju četiri boda, budući da su dva boda prenijeli iz prvog kruga, dok je Srbija bez bodova.

Cvetković zadovoljan

Rukometašima Srbije to je treći poraz, uz samo jednu pobjedu na Europskom prvenstvu, čime su ostali bez šanse da se plasiraju u polufinale.

“Zadovoljan sam onim što je moja ekipa pružila na terenu. Da ne zaboravimo: igrali smo protiv svetskih vicešampiona posle tri teške utakmice i ne puno dana za odmor. Dok je bilo snage, parirali smo”, rekao je srbijanski izbornik Jovica Cvetković.

Po pet golova za reprezentaciju Srbije dali su Žarko Šešum i Bojan Beljanski, dok su za Norvešku po osam puta pogodili Sander Sagosen i Kristian Bjornsen.

Reprezentacija Srbije naredni meč igra protiv Francuske u ponedjeljak, a Norveška u subotu protiv Hrvatske.

U polufinale idu dvije najbolje ekipe iz skupine.

Rezultati: Norveška – Srbija 32:27, Hrvatska – Bjelorusija 25:23.

Poredak: Norveška 4, Švedska 4, Francuska 4, Hrvatska 4, Bjelorusija 0, Srbija 0.

Izvor: Al Jazeera i agencije