Eksploziv u ženskom zahodu, ima žrtava

Kolumbija, Bogota, Eksplozija, Trgovački centar
Policija je priopćila da je eksploziv postavljen u WC školjki u toaletu na drugom katu (Reuters)

Najmanje tri osobe su poginule, a 11 je ranjeno u subotu u eksploziji bombe u ženskom toaletu u trgovačkom centru u Bogoti, rekao je gradonačelnik kolumbijske prijestolnice Enrique Penalosa.

Prve informacije što ih je objavio gradonačelnik glavnog grada Kolumbije Enrique Penalosa govorile su o jednoj poginuloj osobi, francuskoj državljanki, i o 11 ranjenih.

Penalosa je osudio “kukavički napad na centar Andino”, dodajući da je “poginula 23-godišnja Francuskinja, a 11 osoba je ozlijeđeno”, prenosi Hina.

Eksploziv postavljen u WC školjki

Po prvim informacijama koje je objavila policija, eksplozija se dogodila blizu ponoći po srednjoeuropskom vremenu u zahodu trgovačkog centra u elitnoj četvrti koju posjećuje velik broj stranih turista, dan uoči Dana očeva.

Policija je priopćila da je eksploziv postavljen u WC školjki u toaletu na drugom katu, prenosi Tanjug agenciju Reuters. 

Dvije žene u dobi od 27 i 31 godinu, kojih državljanstvo još nije poznato, “podlegle su ozljedama”, priopćila je klinika u koju su žrtve prevezene.

Četvero ranjenih je u kritičnom stanju, dodaje ustanova.

Kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos je odmah naredio ravnatelju kolumbijske policije, generalu Jorgeu Nietu, da provede istragu kako bi se utvrdio uzrok eksplozije.

Santos: Bez panike

On je osudio napad i obećao da će odgovorni biti izvedeni pred lice pravde.

“Nećemo dozvoliti da nas terorizam uplaši”, rekao je Santos, koji je i posjetio centar.

Kolumbijski predsjednik rekao je da se građani Bogote trebaju osjećati sigurno i zaštićeno.

“Nećemo sniziti osiguranje, ali ne smijemo paničariti. To je ono što teroristi žele”, rekao je Santos.

Izvor: Agencije