Oglasi

Dva američka vojnika poginula u Afganistanu

Eskalacija nasilja u kojem je prošle sedmice poginuo i hrvatski vojnik, događa se uprkos pregovorima talibana i SAD-a.
NATO-ovi vojnici obučavaju, pomažu i savjetuju afganistanske snage za protivterorističke operacije Ilustracija

Dvojica američkih vojnika ubijena su u ponedjeljak u Afganistanu, saopštila je NATO-ova misija „Odlučna podrška“, dok Sjedinjene Američke Države pregovaraju o kraju gotovo osamnaest godina dugog rata u toj državi. 

Misija neće otkriti imena ubijenih dok o tome ne obavijesti njihove porodice. Novim smrtima, broj poginulih Amerikanaca u Afganistanu ovog mjeseca raste na tri, odnosno jedanaest u ovoj godini, napominje Hina.

Stacionirano oko 14.000 vojnika NATO-a

U sklopu NATO-ove misije u toj državi stacionirano je oko 14.000 vojnika koji obučavaju, pomažu i savjetuju afganistanske snage za protivterorističke operacije.

Eskalacija nasilja u kojem je prošle sedmice poginuo i hrvatski vojnik u sastavu NATO-ove misije, događa se u Afganistanu uprkos pregovorima talibana i SAD-a.

Broj mrtvih u napadu na ured stranke Basej-e Mili u nedjelju je narastao je na dvadeset, a pedeset ih je ozlijeđeno.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.