Oglasi

Doživotna kazna još jednom članu 'Kumanovske grupe'

Osma doživotna kazna zatvora u slučaju sukoba u Kumanovu 2015. godine izrečena je Sulejmanu Osmaniju.
Sud u Skoplju proglasio je krivim 33 od 37 optuženih za terorizam i učešće u oružanom sukobuAnadolija

Krivični sud u Skoplju izrekao je još jednu, osmu doživotnu kaznu zatvora u slučaju oružanog sukoba u Kumanovu prije dvije godine.

Sulejman Osmani je osuđen za terorizam i njemu se sudilo u posebnom postupku, a tokom postupka je negirao optužbe.

Zbog presude pripadnicima takozvane kumanovske skupine, grupa navijača u kosovskim općinama Peć i Gnjilane zapalila je u četvrtak navečer makedonsku zastavu.

Odluku suda u Skoplju smatraju nepravednom, a kosovskoj Vladi zamjeraju, kako su rekli, jer nije napravila ništa kako bi tokom sudskog postupka branila pripadnike te grupe.

U sukobu 22 poginulih

U četvrtak je, za isti slučaj, osuđeno sedam osoba na doživotni zatvor, a ostali članovi takozvane kumanovske grupe na zatvorske kazne od 12 i više godina.

Sud u Skoplju proglasio je krivim 33 od 37 optuženih za terorizam i učešće u oružanom sukobu u Kumanovu 2015. godine, a preostale četiri osobe su oslobođene optužbe.

Zatvorsku kaznu od 40 godina dobilo je njih 13, šesterica su osuđena na po 20 godina, jedan je dobio 18 godina, dvojica po 14 godina, dvojica po 13 godina i dvojica po 12 godina zatvora, podsjeća agencija Tanjug.

Tokom sukoba oružane grupe i makedonske policije u Kumanovu u maju 2015. godine poginule su 22 osobe na obje strane.  

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.