Doček svjetskih teniskih prvaka u Zagrebu

Hrvatska teniska reprezentacija stigla je u Zagreb nakon što je proteklog vikenda u Lilleu pobijedila Francusku sa 3-1 i po drugi put u povijesti osvojila Davis Cup.

Bila je to povijesna pobjeda hrvatskih tenisača jer se nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa, a od iduće godine bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, krajem studenog. Tako će zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900. godine, a hrvatski tenisači posljednji 2018.

Hrvatsku reprezentaciju do trijumfa su predvodili Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana, no svakako su zaslužni i ostali članovi reprezentacije: Ivan Dodig, Mate Pavić i Franko Škugor.

Prije 13 godina Hrvatskoj su Davis Cup, pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi, donijeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić, a vodio ih je legendarni Nikola Pilić.

Avion u kojem je bila hrvatska reprezentacija dočekao je vatrogasni vodeni top, mažoretkinje i crveni tepih.

Hrvatska reprezentacija je odmah posebnim autobusom krenula prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje će se održati središnja proslava.

Nakon dočeka na Trgu bana Jelačića hrvatska Davis Cup reprezentacija odlazi na Pantovčak gdje će biti organizirano primanje u uredu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ona će tom prilikom igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije uručiti odlikovanja Republike Hrvatske.

Izvor: Al Jazeera i agencije