Dejan Stanković blizu selidbe u SAD

Za Stankovića se navodno interesuje nekoliko timova iz američke MLS lige (AFP)

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Srbije i član italijanskog Intera Dejan Stanković karijeru bi mogao da nastavi i završi u SAD, prenosi agencija Tanjug današnje natpise iz italijanskih medija.

Stankoviću ugovor sa timom iz Milana ističe u ljeto 2014. godine, a navodno se za srbijanskog nogometaša interesuje nekoliko timova iz američke MLS lige i već bi se na ljeto ove godine mogao „otisuti preko bare“.

Ove sezone je 33-godišnji Stanković odigrao 10 prvenstvenih utakmica za Inter, ali je bio starter na samo pet mečeva. Srbijanac je u redove milanskog prvoligaša došao sredinom 2004. godine iz rimskog Lazija, a za Inter je ukupno odigrao 306 utakmica i postigao 41 gol.

Za reprezentaciju Srbije Stanković je odigrao 102 utakmice i postigao 15 pogodaka.

Porodični razlozi

Jedan od Evropljana koji će i naredne sezone igrati u američkog MLS ligi je engleski internacionalac David Beckham jer je danas franucski PSG objavio kako ovaj nogometaš neće preseliti u Pariz.

Predsjednik francuskog prvoligaša Nasser al-Khelaifi izjavio je da bivši kapiten Engleske Beckham neće doći u PSG.

„Beckham je u Los Angelesu i ostat će tamo. Sada je potpuno jasno da nema ništa od njegovog dolaska“, kazao je Khelaifi francuskim medijima.

Čelnici PSG-a, predvođeni sportskim direktorom Leonardom, prethodnih sedmica su pregovarali sa Bekamom, ali je engleski nogometaš zbog porodice odlučio ostati u Los Angelesu.

Englezu je krajem prošle godine istekao ugovor sa LA Galaxyjem, ali će prema informacijama britanskih medija, produžiti saradnju sa ovim timom.

Izvor: Agencije