Damask poručio Ankari: Odgovorit ćemo na napade turskih snaga

Turski vojnici, Sirija, Turska
Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će sirijski režim 'platiti visoku cijenu' zbog napada na turske snage u Idlibu (EPA)

Sirijska vojska poručila je u utorak da će odgovoriti na napade turskih snaga.

U priopćenju je sirijska vojska optužila Tursku za kršenje suvereniteta Sirije time što je uputila vojno pojačanje u provincije Idlib i Halep, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan ranije u utorak je izjavio da će sirijski režim “platiti visoku cijenu” zbog napada na turske snage u Idlibu, na sjeverozapadu Sirije.

“Pružili smo nužan odgovor sirijskoj strani na najvišoj razini. Posebno u Idlibu. Dobili su što su zaslužili. Ali, to nije dovoljno, bit će nastavljeno”, istaknuo je Erdogan.

Najavio je da će u srijedu objaviti detaljan plan o tome kako će se Ankara postaviti prema razvoju situacije u Idlibu.

Najavljen razgovor Erdogana i Putina

O situaciji u Siriji najavljen je razgovor Erdogana i Vladimira Putina, predsjednika Rusije, koja podržava Vladu u Damasku.

U topničkom napadu režimskih snaga u Idlibu u ponedjeljak poginulo je petero turskih vojnika, dok ih je isto toliko ranjeno, kako je priopćeno iz Ministarstva obrane Turske.

Istaknuto je kako režimske snage intenzivno izvode topničke napade na snage koje su u regiju poslane kako bi spriječile sukobe u Idlibu, osigurale granice te spriječile daljnje migracije i humanitarnu krizu.

Govoreći o aktualnim događanjima u Siriji, ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu poručio je kako su zemlje jamci, Rusija i Iran, dužne zaustaviti agresivnost režima u Siriji.

Izvor: Agencije