Oglasi

Cvetković: Izrekao sam istinu koja se ne smije kazati

Rukometni selektor Srbije kaže da prošlost ne treba zaboraviti, ali da treba praštati zbog ljepše budućnosti.
Jovica Cvetković: Baš me briga za one koji našoj i svojoj djeci kopaju groboveEPA

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković dodatno je pojasnio izjavu da "očekuje podršku od braće Hrvata" i poručio kako je pričao samo istinu koju mnogi ne smiju izgovoriti, prenosi agencija Tanjug.

"Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao, bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Živeli smo 40 godina kao braća, pomešane krvi, zajedničkih slava, Božića i Bajrama, bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže", objasnio je Cvetković za internetsku stranicu Rukometnog saveza Srbije.

Prema njegovim riječima, događaje iz prošlosti ne treba zaboraviti, ali treba praštati zbog ljepše budućnosti.

Ne zanima me politika koja nas dijeli

"Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave? Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje, ili, pak, pokazati da postojimo, dajući im delić našeg srećnog detinjstva, kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica, ili otvoriti širinu naše prošlosti, kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati, zbog budućnosti, koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti."

Dodao je kako ga "ne zanima politika koja nas deli".

"Baš me briga za sve 'velikosrbe', 'velikohrvate', 'velikobošnjake' i 'velikoalbance', koji našoj i svojoj deci kopaju grobove", zaključio je selektor Srbije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.