Oglasi

Crna Gora kupuje 67 oklopnih vozila

Ministarstvo odbrane ove zemlje zadužit će se 30 miliona eura kako bi nabavilo vozila.
Izdvajanja za odbranu činit će 2,98 odsto crnogorskog BDP-aMinistarstvo odbrane Crne Gore

Ministarstvo odbrane Crne Gore planira se u 2019. godini kreditno zadužiti 30 miliona eura za kupovinu 67 oklopnih vozila, piše u Prijedlogu zakona o budžetu za 2019. godinu, prenosi Tanjug.

Budžet Ministarstva odbrane prema ovom prijedlogu bit će za 8,5 miliona veći nego ove godine, odnosno oko 56,5 miliona eura kada se uzme u obzir i pokrivanje rate za tri helikoptera koja su kupljena ove godine.

U vladinim dokumentima navodi se da će u 2019. izdvajanja za odbranu činiti 2,98 odsto BDP-a, što je znatno više od dva posto koliko je predviđeno NATO-ovim standardima, a što je uslovljeno nabavkom oklopnih vozila i ratama za helikoptere.

Prodaja naoružanja i vojne opreme

Također, prenosi RTCG, Ministarstvo odbrane računa u 2019. i na određena sredstva iz kapitalnog budžeta.

„Prihodi koje Ministarstvo odbrane ostvari od prodaje naoružanja i vojne opreme, prodaje i izdavanja bivše vojne imovine i pružanja usluga, kao i sredstva po osnovu refundacije troškova od strane NATO-a izvršit će se do iznosa od pet miliona eura i služit će za finansiranje realizacije partnerskih ciljeva i opremanje Vojske u skladu sa NATO-ovim standardima uključujući i uniforme, kao i poboljšanje stambenih pitanja pripadnika vojske i Ministarstva odbrane“, piše u dokumentima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.