CG: Više gradova bez struje zbog snijega

Više crnogorskih gradova nema struju zbog kvarova koji su nastali usljed nevremena, saopćeno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Struje od utorka nema na području Kolašina, zbog kvara na dalekovodu Mojkovac-Kolašin, a električne energije nema ni u Plužinama uslijed havarije na dalekovodima Brezna-Plužine, navodi podgorički dnevni list Vijesti.

Bez električne energije su i Andrijevica i Plav, zbog problema u radu dalekovoda bile su Berane-Andrijevica.

Struje nemaju ni područja Gornjeg Polja, Rastovca, Vidrovana, Jasenovog Polja, Banjsko i Grahovo.

Zbog kvara na dalekovodu Ribarevine-Berane, bez struje su bile i Berane, koji su kasnije dobili struju a usljed nevremena bez napajanja električnom energijom su i područja Žabljaka i Šavnika.

Iz EPCG su naveli da je snijeg donio veće probleme i na području rožajske opštine, gdje više od dvije hiljade potrošača nema struju.

U Mojkovcu su grad i prigradska naselja uredno snabdjeveni električnom energijom, ali struje nema u okolnim selima.

“Došlo je do pada preko 90 stubova na nisko naponskoj mreži i oko 35 visokog napona. Trenutno je 50 trafostanica van pogona. Neočišćeni putevi i neprohodan teren otežavaju rad ekipa, ali će EPCG učiniti sve da se kvarovi saniraju što prije”, kaže se u saopćenju EPCG.

“U ski centru “Kolašin 1450” staze su spremne, ali usljed nestanka električne energije na teritoriji opštine, žičare trenutno nisu u funkciji” saopćeno je iz ski centra “Kolašin”..

Ski centar “Savin Kuk” i “Vučje” također nisu u funkciji zbog otežanih vremenskih uvjeta.

Izvor: Agencije