Oglasi

CG: DF prekida bojkot, u Skupštinu se vraća i UCG

Odluku Demokratskog fronta podržala su dva zastupnika Ujedinjene Crne Gore i jedan nezavisni zastupnik; više od polovice opozcionih zastupnika bit će prisutno na sjednicama parlamenta.
Andrija MandićLider DF-a Andrija Mandić poručio je da je ostatak opozicije kriv za njen raskolAl Jazeera - Arhiva

Klub zastupnika Demokratskog fronta odlučio je prekinuti bojkot sjednica Skupštine Crne Gore, pa će se tako, nakon dugo vremena, ponovo vratiti u zastupničke klupe.

Odluku DF-a podržala su i dva zastupnika Ujedinjene Crne Gore i jedan neovisni zastupnik, što znči da će više od polovice oporbenih zastupnika biti prisutno na sjednicama Skupštine.

Lider DF-a Andrija Mandić poručio je da je ostatak oporbe kriv za raskol unutar oporbe te da će DF svoj vid političke borbe prenijeti u Skupštinu.

"Demokrate, Socijalistička narodna partija, Građanski pokret URA i Socijaldemokratska partija nijesu odgovorile uopšte na naš zahtjev da stavimo bijeli papir na sto i dogovorimo konsenzus opozicije. Samo su nam UCG i poslanik Aleksandar Damjanović odgovorili. Mi smo, nakon takvog ignorisanja opozicije, odlučili da otvorimo još jedan front, ovaj u Skupštini. Predlagali smo proteste u kombinaciji sa bojkotom, jer bojkot sam po sebi nije dovoljan, to nekome nije odgovaralo. Mi smo odlučili da borbu prenesemo u parlament", kazao je Mandić, kako prenosi Anadolija.

Rekao je da će sada imati u "direktnom, necenzurisanom prenosu" građanima prenijeti svoje poruke.

Pauza od godinu dana

"Mi ćemo biti već na prvom narednom zasjedanju Skupštine u punom kapacitetu. Neće im uspjeti plan za izolaciju DF-a. Ali, kad god kolege iz opozicije odluče da idu na proteste, mi smo tu, imamo snagu, imamo ideje, a imamo i podršku građana", poručio je Mandić.

Osim zastupnika DF-a, u Skupštinu se, nakon više od godinu dana, vraćaju zastupnici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić, kao i neovisni zastupnik Aleksandar Damjanović.

Bojkot parlamenta nastavljaju zastupnici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Demosa, SNP-a i SDP-a.

Bojkot parlamenta crnogorske oporbe traje od 7. studenog 2016. godine, kada je i konstituiran skupštinski saziv.

Oporba se na bojkot parlamenta odlučila jer smatraju da parlamentarni izbori održani 16. listopada 2016. godine nisu bili održani u fer i demokratskoj atmosferi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.