Oglasi

Britanska vlada odgodila glasanje o Brexitu

Nacrt zakona o Brexitu ne nalazi se na dnevnom redu budućih sjednica Parlamenta.
Theresa May je glasanje o novom nacrtu zakona o Brexitu predstavila kao posljednju priliku za izlazak iz krize Arhiva

Britanska premijerka Theresa May danas je odložila odgodila glasanje o novom nacrtu zakona o Brexitu koji je predstavila kao posljednju priliku za izlazak iz krize povodom izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, objavila je agencija Beta.

Tekst je bio predmet kritika opozicione Laburističke stranke, evroskeptika ali i vladajuće Konzervativne stranke, što je dovelo do ostavke ministrice zadužene za odnose s parlamentom Andree Leadsom.

May željela glasanje početkom juna

Premijerka je željela da Parlament glasa o tekstu početkom juna, ali se nacrt zakona ne nalazi na danas saopštenom dnevnom redu njegovih budućih sjednica.

Predstavnik Vlade Velike Britanije Mark Spencer izjavio je da će Parlament biti obaviješten o uvođenju teksta u dnevni red nakon pauze u Parlamentu predviđene do 4. juna.

To odlaganje dolazi na dan kada se u Velikoj Britaniji održavaju izbori za Evropski parlament.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.