Oglasi

Britanija šalje treći ratni brod u Pezijski zaljev

'HMS Duncan', fregata tipa 45, prebacuje se u regiju Zaljeva kako ne bi došlo do prekida britanske sigurnosne prisutnosti.
'HMS Kent', fregata tipa 23, bit će kasnije tokom godine raspoređena u regijuEPA

Velika Britanija će poslati treći ratni brod u Zaljev, ali taj potez nije povezan s trenutnim problemima s Iranom, saopćilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane navelo je kako se "HMS Duncan", fregata tipa 45, prebacuje u regiju Zaljeva kako ne bi došlo do prekida britanske sigurnosne prisutnosti, s obzirom da će se "HMS Montrose", fregata tipa 23, podvrgnuti planiranom održavanju.

Dugo planirani potezi

"HMS Kent", također fregata tipa 23, bit će kasnije tokom godine raspoređena u regiju, kako bi zamijenio "HMS Duncan".

Ministarstvo odbrane je također saopćilo kako će pomoćni brod "Wave Knight" biti raspoređen u regiju Zaljeva početkom augusta.

"Ovi dugo planirani potezi nisu posljedica eskalacije britanskih pozicija u regiji, već su rutina", dodalo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.