Oglasi

Bolton: Snažniji odgovor Siriji ako ponovo upotrijebi hemijsko oružje

Kako je Trumpov savjetnik naveo, SAD se konsultirao s Britancima i Francuzima, koji su im se pridružili u drugom zračnom napadu.
Ako i treći put bude upotrebljeno hemijsko oružje, odgovor biti mnogo snažniji, rekao je BoltonEPA

Savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost, John Bolton, izjavio je da su se Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska dogovorile o "mnogo snažnijem odgovoru", u poređenju s ranijim zračnim napadima, ukoliko sirijska vlada ponovo upotrijebi hemijsko oružje.

"Pokušali smo da proteklih dana prenesemo poruku da će, ako i treći put bude upotrebljeno hemijsko oružje, odgovor biti mnogo snažniji", rekao je Bolton, prenosi Reuters.

Prijeti humanitarna katastrofa

Kako je Trumpov savjetnik naveo, SAD se konsultirao s Britancima i Francuzima, koji su im se pridružili u drugom zračnom napadu.

"Oni su se također saglasili da će još jedna upotreba hemijskog oružja rezultirati mnogo snažnijim odgovorom", rekao je Bolton.

Generalni podsekretar Ujedinjenih naroda za humanitarne poslove Mark Lowcock upozorio je ranije da bi napad na oblasti pod kontrolom pobunjenika u Idlibu mogao da se pretvori u "najgoru humanitarnu katastrofu" 21. vijeka.

Lowcockovi komentari uslijedili su nekoliko dana nakon što su Iran i Rusija podržali vojnu kampanju u oblasti pod kontrolom pobunjenika, uprkos zahtjevima Turske da dođe do prekida vatre, ukazuje AP.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.