Bild: Spahić nikad više za Leverkusen?

Rudi Voeller je u subotu izjavio da Spahić još ima ugovor do ljeta 2016. godine (AFP)

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Bayer Leverkusena Emir Spahić nalazi se u velikim problemima, jer se nakon utakmice Kupa Njemačke u srijedu navečer protiv Bayerna iz Minhena našao u centru tuče njegovih prijatelja i zaštitara koji su osiguravali stadion.

Kako javlja Bild, Spahić neće više nikada zaigrati za Bayer Leverkusen, a najkasnije na početku naredne sedmice će njegov tim ovo i potvrditi.

Sportski direktor Bayer Leverkusena Rudi Voeller je u subotu izjavio da Spahić još ima ugovor do ljeta 2016. godine i da će se advokati ovog tima pozabaviti sa ovim slučajem.

On je dodao da je Spahiću krivo što je to uradio.

Iznajmio ložu

“Apotekari” i Bavarci igrali su susret u Leverkusenu, a pošto nakon 90 minuta nije bilo golova, igrani su produžeci, a potom izvođeni jedanaesterci.

Više sreće i znanja imali su nogometaši Bayerna i plasirali se u polufinale, gdje će igrati protiv Borussije Dortmund, a u drugom polufinalu sastaju se Arminia Bielefeld i Wolfsburg.

Nakon utakmice reprezentativac Bosne i Hercegovine je davao izjave medijima, a potom se našao sa nekoliko prijatelja, s kojima je želio otići u ložu na stadionu koju je ranije iznajmio.

Do lože su trebali doći preko istočne tribine, ali su ih u tome spriječili zaštitari.

“Nije bilo nikakve diskusije. Spahić ne može proći do lože”, navodi Bild.

“Potom je uslijedila tuča. Vidjeli su se samo udarci, bilo je toliko žestoko da je morala reagirati policija. Spahić se nalazi u sredini”, dodaje njemački list.

Istraga o incidentu

Jorg Mesch, medijski zastupnik kluba, potvrdio je kako klub provodi istragu o navedenom incidentu.

Emir Spahić završio je sezonu zbog povrede skočnog zgloba na utakmici protiv Bayerna.

“Pukli su mi ligamenti zgloba i očekuje me pauza od četiri do šest sedmica, tako da je ova sezona za mene završena. Povreda se desila u najgorem mogućem trenutku, jer se borimo se za treće mjesto u Bundesligi, a nisam siguran da li ću se oporaviti do juna i igrati za reprezentaciju [Bosne i Hercegovine] protiv Izraela”, rekao je on za sarajevske medije.

Spahić je u meču protiv Bayerna morao izaći iz igre u 90. minutu zbog povrede zgloba.

Izvor: Agencije