Oglasi

BiH: Granični policajac uhapšen zbog kršenja naredbi tokom pandemije

Na Graničnom prelazu Brčko zahtijevao je i primio dar kako bi osobama bez odgovarajućih dokumenata, omogućio ulazak u Bosnu i Hercegovinu.
Vijeće ministra BiH donijelo je odluku o stavljanju u 14-dnevnu izolaciju svih osoba koje u BiH dolaze iz drugih zemaljaAl Jazeera

Pripadnik Granične policaje Bosne i Hercegovine uhapšen je zbog zloupotrebe položaja u jeku pandemije korona virusa.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, istragom je utvrđeno da je granični policajac na Graničnom prelazu Brčko, prilikom ulaska troje državljana u Bosnu i Hercegovinu sa područja Hrvatske, zahtijevao i primio dar, kako bi im, bez odgovarajućih dokumenata, omogućio ulazak u Bosnu i Hercegovinu te ih nakon toga propustio u ovu zemljubez provedenih procedura nadležnih sanitarnih i zdravstvenih organa.

"Nakon otkrivanja navedenog događaja i provođenja istrage, državljani Bosne i Hercegovine sa šireg područja Brčkog identificirani su i locirani te je prema navedenima proveden postupak, u skladu s odredbama postupanja u procesu zaštite od širenja virusa COVID-19", prenijela je Fena.

Bit će ispitan u Tužilaštvu BiH

Navedeni osumnjičeni bit će tokom dana priveden u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, gdje će ga ispitati postupajući tužitelj, koji će nakon toga prema Sudu Bosne i Hercegovine uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Vijeće ministra Bosne i Hercegovine u utorak je donijelo odluku o stavljanju u 14-dnevnu izolaciju svih osoba koje u Bosnu i Hercegovinu dolaze iz drugih zemalja, kako bi se spriječilo širenje krona virusa, koji je, prema posljednjim podacima, u svijetu usmrtio blizu 8.000 ljudi te zarazio više od 199.000 osoba.

U Bosni i Hercegovini su do sada registrirana 34 slučaja korona virusa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.