Beograd domaćin Final Foura Eurolige 2018. godine

Pregovori o dodjeli domaćinstva Final Foura trajali su četiri meseca (AP)

Beogradska Kombank arena bit će domaćin Final Foura Eurolige 2018. godine, potvrdio je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

On je kazao da će iduće srijede biti potpisan ugovor između gradonačelnika Beograda Siniše Malog i prvog čovjeka Eurolige Jordia Batomeua u Beogradu.

“Ovo je velika pobeda za srpski sport. Iako se na početku pregovora činilo da je to za sve nas nemoguća mislija, Grad se uložio velike napore da dobije organizaciju završnog turnira. Napravili smo veliki iskorak”, rekao je Gak Tanjugu.

On je istakao da Final Four u Beogradu dobra prilika da timovi iz Srbije, poput Crvene zvezde ili Partizana, iskoriste domaći teren i pokušaju se popeti na krov Evrope.

“Pregovori nisu bili laki, trajali su četiri meseca, ali su doneli rezultat. Imamo nadu da će neki naš tim obezbediti plasman na završni turnir. Zašto to ne bi uradila Crvena zvezda ili drugi srpski klub?”, poručio je Gak.

‘Grad se posvetio sportu’

Prema njegovim riječima, Grad se strateški opredijelio da posveti veliku pažnju sportu i organizaciji velikih takmičenja, pa će, poslije vaterpola i atletike, čije će Evropsko prvenstvo u Beogradu biti održano sljedeće godine, građani moći vidjeti najbolje košarkaše Starog kontinenta.

“Dobili smo priliku da dodatno sredimo Arenu, možda i neku drugu halu za utakmice, poput ‘Pionira’. Nikada se nije dogodilo da tako veliko takmičenje dođe u Beograd. Uz to, odradićemo veliku promociju Beograda i njegovog turizma, čije ime će biti na oko 600 utakmica tokom Evrolige u preko 150 zemalja”, zaključio je Gak.

Beograd je u julu, u Kombank areni, bio domaćin košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, dok je 2005. godine organizirao Evropsko prvenstvo.

Ovosezonski Final Four bit će održan u Istanbulu iduće godine.

Izvor: Agencije