Beograd domaćin atletskog SP-a u dvorani 2022.

Očekuje se kako će nastupiti više od 1.000 atletičarki i atletičara iz najmanje 200 država svijeta (EPA)

Grad Beograd dobio je domaćinstvo Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine, saopćio je danas u Monte Karlu zamjenik gradonačelnika srbijanske prijestolnice Goran Vesić, prenosi agencija Tanjug.

Dodaje se kako je to odlučeno danas na vijeću Svjetske atletske federacije (IAAF) u Monte Karlu.

Vesić je izjavio u septembru kazao kako je Grad Beograd dao punu podršku organizaciji atletskog Svjetskog prvenstva u dvorani 2022. godine, za šta je kandidaturu podnio Atletski savez Srbije.

Zamjenik gradonačelnika Beograda je tada uputio pismo predsjedniku Svjetske atletske federacije (IAAF) Sebastianu Coeu, u kojem se kaže da Grad podržava i garantira organizaciju ovakvog takmičenja u Beogradu, te kako je saglasan sa datumom takmičenja od 11. do 13. marta 2022. godine.

Hiljadu takmičara iz 200 država

„Nakon uspešno organizovanog Evropskog prvenstva u dvorani u martu 2017., sledeći logičan korak u razvoju atletike u Srbiji jeste organizacija svetskog prvenstva. Ukoliko nam se događaj dodeli, spremni smo da podržimo organizaciju iz naše nadležnosti i sposobnosti, kao i sa dva miliona dolara finansijskog doprinosa za budžet Svetskog dvoranskog prvenstva koji će se održati u Beogradu u Štark areni“, naveo je Vesić.

Ovo će takmičenje biti jedno od najvećih ikada u Srbiji kada je riječ o „kraljici sportova“. Očekuje se kako će nastupiti više od 1.000 atletičarki i atletičara iz najmanje 200 država svijeta. Ovakvu smotru obično prate hiljade predstavnika medija, 50.000 gledalaca, te deseci miliona gledatelja direktnih TV prijenosa.

Izvor: Agencije