Oglasi

Avion uklonjen, beogradski aerodrom otvoren

Privremeno zatvaranje aerodroma 'Nikola Tesla' uslijedilo je nakon što su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona.
Air Serbia je navela da su svi njeni avioni preusmjereni na okolne aerodrome u regijiTango Six

Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, što je prethodno i najavio generalni direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, a počelo je i ukrcavanje putnika. 

On je nešto ranije na konferenciji za štampu rekao da je avion koji je blokirao pistu uklonjen i da će aerodrom za saobraćaj biti otvoren za pet do deset minuta. 

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je ranije privremeno zatvoren i odgođeni su svi letovi, a avioni koji bi trebali sletjeti preusmjereni su ili otkazani.

Do privremenog zatvaranja je došlo kada je avion egipatske kompanije Egypt Air sletio na aerodrom glavnog grada Srbije oko 4:00 sata u srijedu, nakon što su mu otkazali točkovi te su mu se zapalile gume, prenosi Anadolija.

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je ranije da je bitno da je sve sigurno te da očekuje da aerodrom počne da radi za tri sata.

Pojasnila je da su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona i da je pitanje za kompaniju da vidi šta se desilo.

Avioni preusmjereni na okolne aerodrome

"Za sve nas je važno da je sve u redu. Sada se očekuje tehnička služba, ozbiljne analize, istražne radnje, da bi kompanija znala šta se desilo", navela je Mihajlović.

Ukazala je da nije prvi put da dođe do ovakve situacije, navodeći da je aerodrom pokazao da se može nositi s ovakvim situacijama.

Aerodrom "Nikola Tesla" je ranije u saopćenju istakao da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što prije ponovo bila u punoj funkciji, ali i ukazao da uklanjanje aviona s poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo sigurno uklanjanje i stanja u kojem je avion.

Air Serbia je navela da su svi njeni avioni preusmjereni na okolne aerodrome u regiji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.