Oglasi

Austrijski sud kaznio Njemicu sa 10 hiljada eura zbog napuštanja izolacije

Regionalni sud u Tirolu utvrdio je da je 54-godišnja Njemica tri puta prekršila naredbu da ostane kod kuće.
Policajci koji su nadzirali ženu kazali su da je išla u kupovinu u supermarket, šetala se parkom i išla u bolnicu kako bi liječila povrijeđenu rukuEPA - Ilustracija

Sud u Austriji novčano je kaznio ženu sa 10.800 eura zbog napuštanja karantene dok je bila zaražena koronavirusom.

Regionalni sud u Tirolu utvrdio je da je 54-godišnja Njemica tri puta prekršila naredbu da ostane kod kuće, javio je AP.

Policajci koji su nadzirali ženu kazali su da je išla u kupovinu u supermarket, šetala se parkom i išla u bolnicu kako bi liječila povrijeđenu ruku.

Ona ima pravo da uloži žalbu na odluku, prenijela je Fena.

Austrija muku muči s ponovnim kontinuiranim rastom broja novih slučajeva zaraze korona virusom. Prema podacima Ministarstva zdravlja u četvrtak prijepodne u Austriji je u protekla 24 sata zabilježeno 155 novozaraženih.

Povratnici iz Hrvatske

Trenutno od korona virusa aktivno boluje više od 1.500 osoba, od čega polovica u Beču, a stručnjaci tvrde da su „crne“ brojke zasigurno znatno veće. Od početka pandemije krajem februara do četvrtka u Austriji je zabilježeno skoro 22.600 oboljelih, od čega je više od 20.300 ozdravljenih i 725 umrlih.

Austrijski mediji u četvrtak su upozorili na problem turista koji se u zemlju vraćaju iz Hrvatske sa odmodmora. Kurier u članku pod naslovom „Povratnici iz Hrvatske: I u Beču rastuća tendencija“ navodi kako niko trenutno ne zna koliko je od oko 1500 aktivnih COVID-19 slučajeva „uvezeno“ iz Hrvatske.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.