Oglasi

Australija zatvara vrata osuđenima za nasilje u porodici

Posjetitelji Australije osuđeni za porodično nasilje bit će protjerani iz zemlje ili će im biti zabranjen ulazak.
Canberra je dosad već odbila dati vizu bokseru Floydu Mayweatheru Junioru koji je osuđen za višekratno nasilje nad suprugomEPA

Posjetitelji Australije osuđeni za porodično nasilje bit će protjerani iz zemlje ili će im biti zabranjen ulazak, objavio je u nedjelju ministar za imigraciju David Coleman, u trenutku kada Canberra jača borbu protiv dolazaka stranih kriminalaca.

Novi zakoni, koji su stupili na snagu u četvrtak, naslanjaju se na postojeću legislativu kojom se ne dopušta davanje ulaznih viza osobama koje su osuđene na godinu ili više dana zatvora.

"Australija ne tolerira počinitelje porodičnog nasilja", rekao je David Coleman u saopćenju, prenosi Hina.

Uskraćivanje vize

"Ako ste proglašeni krivima za nasilje prema ženama ili djeci, niste dobrodošli u zemlju", naglasio je, dodajući da u slučajevima porodičnog nasilja nije bitna dužina kazne na koju su počinitelji osuđeni.

Canberra je dosad već odbila dati vizu američkom reperu Chrisu Brownu, osuđenom za nasilje prema pop zvijezdi Rihanni 2009, te bokseru Floydu Mayweatheru Junioru koji je osuđen za višekratno nasilje nad suprugom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.