Oglasi

Apple obećava softversko rješenje za stare telefone

Obećanje iz Applea došlo je nakon što su ljutiti korisnici otkrili da kompanija tajno usporava operativne sisteme starih iPhonea.
Apple je priznao da je usporavao softverEPA

Kompanija Apple najavila je da će svojim korisnicima dati mogućnost da isključe softversku alatku koja može usporiti rad uređaja.

Očekuje se da će promjena uslijediti na proljeće objavljivanjem najnovijeg operativnog sistema iOS za mobilne uređaje.

Još jedan od najavljenih noviteta predstojećeg operativnog sistema bit će i alatka koja će omogućiti korisniku da vidi stanje u kojem se nalazi baterija i sugerisati eventualnu popravku, prenosi Glas Amerike.

Kritika korisnika

Neće izostati ni novi paket animiranih emotikona, uređena aplikacija za zdravlje, opcija za gledanje muzičkih spotova bez reklama, kao i opcija u Appleovoj aplikaciji za vijesti koja pruža mogućnost gledanja najvažnijih videovijesti.

Saopćenje je uslijedilo nakon žestokih kritika i ljutnje korisnika zbog vijesti da Apple tajno usporava operativne sisteme starijih iPhonea.

Vijest o usporavanju pojavila se prvo u izvještajima na internetu, a priznanje kompanije uslijedilo je u decembru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.