Analitičarka odala pitanja Clinton uoči debate

Brazile savjetnicima Hillary Clinton nudila informacije o pitanjima na predsjedničkoj debati (AP)

Američka TV-stanica CNN prekinula je veze s političkom komentatorkom i privremenom predsjednicom Demokratskog nacionalnog komiteta Donnom Brazile.

Veze su prekinute nakon što su procurili mailovi u kojima se sugeriše da je ona savjetnicima Hillary Clinton nudila informacije o pitanjima na predsjedničkoj debati.

To je saopštio CNN, a prenosi Reuters koji navodi da se Brazile našla na udaru kritika početkom ovog mjeseca. 

Tada je WikiLeaks objavio hakovani mail iz kojeg se vidi da je ona možda bila ta koja je Clinton, kao kandidatkinji Demokratske stranke za predsjednicu SAD-a, odala informacije o pitanju koje se ticalo smrtne kazne, a postavljeno je tokom predizborne TV-debate koju je CNN organizovao u martu ove godine.

Pitanje ‘žene s osipom’

WikiLeaks je otkrio novu elektronsku poštu koja je uključivala poruku Brazile ključnim ljudima u kampanji Hillary Clinton dan uoči debate u Flintu, u kojoj se navodi da će jedno pitanje Clinton uputiti “žena s osipom”.

“Njena porodica je imala trovanje olovom i pitat će šta će Hillary uraditi kao predsjednica da pomogne ljudima u Flintu.”

Čelnici CNN-a su saopštili da nikada nisu dali Brazile nikakva pitanja, materijal i informacije koji bi ugrozili debatu.

Izvor: Agencije