Oglasi

Amazon još bržom dostavom ruši konkurenciju

Konkurencija će biti primorana uložiti veliki novac u logistički problem, za koji ni 'kralj e-trgovine' još nema riješenje.
Iz kompanije su objavili da im se zarada više nego udvostručila u prvom kvartaluReuters

Kompanija Amazon planira članovima svog "Prime cluba" skratiti dostavu sa dva na jedan dan, prenosi Reuters.

Vrijednost dionica kompanije rasle su i do dva posto u četvrtak, nakon što je Amazon objavio da uvodi bržu dostavu širom svijeta.

Prethodno su objavili da im se zarada više nego udvostručila u prvom kvartalu, pobijajuću prethodne procjene zahvaljujući rastućom potražnjom za njihovim cloud servisima i oglasima.

Ova vjijest dolazi kao skup izazov konkurenciji, koja će biti primorana uložiti veliki novac u logistički problem za koji ni "kralj e-trgovine" još nema riješenje.

Za uslugu brže dostave Amazon samo u drugom kvartalu očekuje potrošiti 800 miliona dolara.

Izazov za konkurenciju

"Ima puno oznaka 'Error' u ovom programu, posebno u pogledu troška", izjavio je je Brian Olsavsky, Amazonov glavni finasijski direktor.

Iako Olsavsky nije dao konkretan rok za početak programa, rekao je kako očekuju stalan napredak ubrzo i tokom cijele godine.

Američki rivali Amazona - Walmart i Target Corp - također su uveli uslugu dostave od dva dana, ali tu uslugu nude na puno manje artikala od onog šta Amazon nudi korisnicima svog "Prime cluba", uz godišnju članarinu od 119 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.